dilluns, 5 de setembre del 2016

Cap de setmana a la Setmana 16



La Setmana del Llibre en Català, en la informació que proporciona de l’esdeveniment cultural, diu que enguany presenta l’oferta de llibres i de publicacions en català més gran de la història. Davant, doncs, d’una oferta important, tant pel que fa a nombre de títols com d’activitats, i com que per més que ho desitgi no posseeixo el do de la ubiqüitat, l’única tria possible era seguir els dictats del cor.

Malsons de gat

Patrícia Muñiz, Gonzalo Rodríguez, Sergi G. Oset, Marta Torres i Mercè Bagaria


 D’aquest recull, barreja estimulant de fantasia, ciència ficció i terror, que conté una bona dosi de lirisme, d’ironia, un punt oníric, un altre realista, que ens fa transitar per un temps incert, de vegades fosc, de vegades esperançat, que té més capes de lectura que vides un gat, signat per Sergi G. Oset, Patrícia Muñiz, Igor Kutuzov i publicat per Hermenaute, en sóc fan declarada i orgullosa prologuista. Com que el sentiment de formar part d’aquest projecte és compartit, em van convidar a signar llibres dissabte al matí. Va ser una experiència molt agradable.


Un segon al cel estàtic

Ricard Mirabete i Marta Pérez i Sierra

Aquest és el títol del recital poètic que van oferir dissabte al vespre Ricard Mirabete i Marta Pérez i Sierra, acompanyats dels músics Guillem Payaró i Alba Muñoz.
De Cel estàtic d’elevadors, publicat per Editorial Gregal, són els poemes que va dir Ricard Mirabete. El títol prové d’un dels versos i, tal com se’ns indica a la contraportada, és una porta d’entrada a l’imprevist. Mentre en Ricard els deia lentament, em va fer pensar en si el cel és estàtic o no, si hi ha més d'un cel i d'una terra, si hi ha una vida o moltes, si quan la vida s’atura, ho fa per sempre... En tot cas, són poemes que reclamen lectura pausada i ment oberta.

Marta Pérez Sierra, l’ànima romàntica de Cornèlia Abril, va llegir poemes del seu nou llibre Un segon fora del dubte, també publicat per Editorial Gregal. El poemari neix d’una experiència viscuda per la Marta, de la reflexió posterior i del desig de retre homenatge a en Jordi, un amic estimat que es va sotmetre a un transplantament doble de pàncrees i ronyó a l’any 1984 i va lluitar fins a la darrera alenada per gaudir del plaer i fugir, ni que fos per un segon, del dolor i del dubte. Tot un cant a la vida!



Procés de contradicció suficient i el fantàstic en català

 Hugo Camacho, Adelais de Pedrolo, Antoni Munné-Jorda, Lluís Rueda i Gonzalo Rodríguez
Diumenge a la tarda amb Hugo Camacho, editor d’OrcinyPress, Antoni Munné-Jordà i Adelais de Pedrolo, filla de l’autor, es va presentar la reedició, quaranta anys després de la primera publicació, de Procés de contradicció suficient, una de les obres majors de Manuel de Pedrolo, que ens submergeix en la tradició de religions antigues, mites perduts, cosmologies esotèriques i llegendes de civilitzacions desaparegudes. L’acte va reivindicar l’extensa obra de l’autor del Mecanoscrit del segon origen, la novel·la més llegida en la nostra llengua i un referent per a la ciència ficció a casa nostra. A continuació, amb la presència de Lluís Rueda, editor d’Hermenaute i de Gonzalo Rodríguez, llibreter de Chronos, es va parlar de l’estat del fantàstic en català, de l’aposta que fan petites editorials per descobrir nous valors i traduir obres importants. Un debat interessant i molt entretingut.

TROBAREU ELS LLIBRES A:
Malsons de gat (mòdul 33: Hermenaute, Llibreria Chronos)
Cel estàtic d’elevadors (mòdul 32: Editorial Gregal)
Un segon fora del dubte (mòdul 32: Editorial Gregal)
Procés de Contradicció suficient (mòdul 33: Llibreria Chronos)

3 comentaris: